Indián útvesztő: aki átjut az akadályokkal teli labirintuson, azonnal felfedezheti Vadnyugati városunkat. Az útvesztőben a gyerekek kielégíthetik mozgásigényüket. A vállalkozó kedvű szülők, nagyszülők pedig részt vehetnek a apróságokkal együtt egy vidám bújócskában.

Csizma röpítés: a Vadnyugati hangulathoz illő öltözék egyik legjellegzetesebb darabját, a western csizmát bele kell dobni egy közepes méretű hordóba. Azonban, hogy ez a feladat minél nehezebb legyen a hordótól való távolságot egyre növeljük.

Aranymosás:
az aranyláz pillanatok alatt magával ragadja az egész családot, ha a Vadnyugati város szélében lévő piciny tóban a kavicsos mederből az erre a célra készített edénnyel kimossa a fényes követ. A tavacska igen sekély, így bátran kincsvadászatra indulhatnak a gyerkőcök is.

Tomahawk dobás:
a Cowboy-ok ősi ellenségeinek, az indiánoknak egyik leghatékonyabb eszköze az ún. „tomahawk” (balta) volt. A feladat tehát, hogy a teljes egészében fából készült – ez esetben veszélytelen - tomahawk-kal kell eltalálni az egymás mellé felfüggesztett konzerves dobozokat.

Hordólovaglás: ez a játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt vidám szórakozás. A vízszintes, vastag farúdra húzott feneketlen hordóra terpeszben fel lehet ülni és a rúd egyik végétől a másikig egy hosszú kötél segítségével magunkat áthúzni úgy, hogy a lábunk ne érje a földet. Itt mindenki bebizonyíthatja, milyen vérbeli vadnyugati cowboy vagy cowgirl.

Patkóhajítás:
ugye mindenki tudja, hogy az igazi western hősök mindig hosszú-hosszú utat tettek meg lóháton, ez nagymértékű patkókoptatással járt, így sűrűn sor került a patkók cseréjére. Régen tehát az elhasznált „lócipőkkel” akár játszhattak is. Hát itt is ez a feladat: ki tudja legügyesebben a patkót egy fabotra ráhajítani.

Lasszóvetés: ki ne emlékezne rá, hogy a cowboy-ok elengedhetetlen kelléke a lasszó (kötél) volt, mellyel a marhákat fogták be. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a lasszóhajítás rejtelmeit egy képzeletbeli bika segítségével, melyhez a megfelelő eszközöket mindenki számára biztosítjuk.

Kézműves udvar: az ügyeskedni vágyóknak ajánljuk szeretettel kreatív asztalainkat, ahol különböző, apró-cseprő emlékeket készíthetnek saját kezűleg. Természetesen piciny ajándékaink is a vadnyugati hangulatot tükrözik (pl. indián fejdísz, seriff csillag, ékszerek stb.)

Indián íjászat: a család minden tagja kipróbálhatja ügyességét az íjászat terén. Igaz ennek külön díja van, mégpedig az, hogy aki célba talál, annak ezt egy hangos indián üvöltéssel jeleznie kell a Vadnyugati város minden látogatójának. (hu-lu-lu-lu-lu) Csoportos kirándulás esetén az íjászat nem minden esetben elérhető.

Nyomolvasás az erdőben: oviskák számára is élvezhető nyomkövetés a nagyfák lombjainak árnyékában.

A fentieken túl még sok-sok játék vár rád. Gyere el és próbáld ki mindet!

Ajánló

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy értesíteni tudjam a Vadnyugati Város újdonságairól.